Frunza
Stiai ca o buna sursa de lactate pentru persoanele care au renuntat la produsele animale, o reprezinta alunele/nucile caju? Din ele se poate prepara lapte vegetal sau o minunata smantana, produse care, pe langa faptul ca au un gust deosebit, aduc si o multime de beneficii sanatatii?
Gramaj: 150g.
Ingredient unic: caju.
Caju proprietati nutritive:
Nucile caju contin multe fibre, vitamine si minerale importante pentru corpul tau si uleiuri nesaturate sanatoase, dar au o doza mai mica de grasimi decat celelate nuci si alune, cum ar fi migdalele sau alunele de pamant din care se face acel delicios unt de arahide.
• 25% din necesarul zilnic de magneziu;
• 37% din necesarul zilnic de cupru;
• 28% din doza zilnica de mangan;
• 20% din doza de fosfor.
Caju calorii:
• Esti la dieta, vrei sa mananci caju si te intrebi daca ingrasa? Desi beneficiaza de un numar putin mai mic de calorii, 553 de calorii /100g, fata de alte nuci si alune, nu putem afirma ca nu ingrasa, astfel incat daca incerci sa scapi de kilogramele in plus, consuma-le cu moderatie, dar nu renunta la ele, intrucat reprezinta o gustare sanatoasa si satioasa, care ajuta, in plus, si la procesul de digestie.
Caju contraindicatii:
In mod normal caju nu ar trebui sa iti dauneze, in cazul in care esti sanatos si consumul tau se dovedeste moderat. Totusi, unii specialisti nu recomanda consumul de caju in cazul in care suferi de pietre la rinichi. Sarurile de exalat din compozitia acestui aliment, desi se dovedesc pozitive pentru majoritatea persoanelor pentru ca favorizeaza absorbtia calciului in organism, in cazul celor cu sensibilitati poate sa creeze conditii propice pentru dezvoltarea pietrelor.
Dat fiind ca in momentul de fata stiinta nu a dat un raspuns sigur in aceasta privinta, recomandarea noatra merge catre prudenta in consum daca ai o predispozitie pentru aceasta afectiune. Tot specialistii ne avertitzeaza sa fim atenti, mai ales daca mancam caju pentru prima oara sau o facem foarte rar, la riscul de alergii sau dermatita de contact, situatie in care prezentarea la medic este urgenta si obligatorie.
Din acest motiv nici nu vom inlcude caju in alimentatia copiilor mai mici de 1 an (sau chiar 2 ani si atunci cu precautie, in doze initial infime, daca acestia prezinta un istoric de alergii). Femeile insarcinate pot consuma caju, intrucat grasimile sanatoase sunt benefice.
Produsul nu provine din culturi modificate genetic.