-
Datorita continutului ridicat de acizi grasi omega3 si 6 – consumul de chia joaca un rol important in functionarea creierului, dezvoltarea normala a organismului si in reducerea riscului aparitiei bolilor de inima si cardiovasculare.
-
Chia sunt pline de antioxidanti – quercetina, kaempferol, acid cafeic si acid clorogenic, care impiedica deteriorarea celulelor
-
Calciu – esential pentru sanatatea oaselor, pentru muschi si nervi.
-
Fier – chia au un continut bogat in fier, compus esential pentru formarea hemoglobinei
-
Magneziu – semintele de chia sunt bogate in magneziu, element care joaca un rol important in dezvoltarea musculaturii, in functionarea sistemului nervos, de asemenea regleaza echilibrul de apa si sare.
CE CONTIN:
-
de 5 ori mai mult calciu decat laptele.
-
de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele.
-
de 3 ori mai mult fier decat spanacul.
-
de 3 ori mai multe fibre decat graul, ovazul sau orice alt tip de cereale
-
de 2 ori mai mult potasiu decat bananele.
-
mai mult Omega 3 decat somonul.
BENEFICII:
-
ajuta la slabit;
-
sunt o sursa importanta de energie;
-
ajuta la detoxifierea organismului;
-
mentin oasele sanatoase;
-
ajuta in lupta cu diabetul