Fulgi de porumb fara zahar, 225 grame, Sano Vita
Descriere:
Fulgii de porumb sunt cele mai populare cereale pentru micul dejun.
Cel mai bun mod de a incepe dimineata este cu o portie generoasa de cereale fara zahar adaugat, combinata dupa pofta inimii cu lapte cald sau rece, iaurt, kefir, bauturi vegetale sau chiar cu smoothie-uri de fructe.
O portie cu fulgi de porumb asigura aportul de fibre, energie si nutrienti sanatosi, pentru intreaga zi.
Fulgii de porumb fara zahar adaugat, sunt bogati in fier si vitamine (A, B, C, D si E), minerale (mangan, fier, cupru, fosfor) si fibre alimentare.
Avand un continut sarac in grasimi saturate, fulgii de porumb asigura satietatea pentru o perioada lunga de timp si mentin un nivel ridicat de energie organismului. Sunt ideali in dietele de slabire sau de mentinere a greutatii corporale dorite.
Compozitie:
- gris de porumb (95%) – origine UE
- sare
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Produs vegan / de post.
Informatii nutritionale:
Valori nutritionale (100 gr):
- Valoare energetica: 1580 kJ/ 372 kcal
- Grasimi: 0.8 g
– din care acizi grasi saturati: 0 g - Glucide: 81.5 g
– din care zaharuri: 1.7 g - Fibre: 2.6 g
- Proteine: 8.5 g
- Sare: 1.5 g
- Fier: 3.5 mg (25% VNR)
- Magneziu: 58.5 mg (15.6% VNR)
- Zinc: 1.7 mg (17% VNR)
- Vitamina B1: 0.3 mg (27.3% VNR)
- Vitamina B2: 0.7 mg (50% VNR)
- Vitamina B6: 0.4 mg (28.6% VNR)
VNR = valoarea nutritionala de referinta
Proprietati benefice:
Printre beneficiile consumului fulgilor de porumb asupra sanatatii, se numara:
- Sustin buna functionare a sistemului digestiv
- Stimuleaza productia de energie
- Efecte benefice pentru intarirea sistemului imunitar
- Reduc efectele stresului oxidativ asupra organismului
- Au rol benefic pentru vedere si pentru sanatatea ochilor
- Imbunatatesc sistemul cardiovascular
Precautii, atentionari si sfaturi:
Alergeni: poate sa contina urme de: nuci, susan, alune.
Mod pastrare: in loc intunecos, uscat, racoros, la maxim 25 grade C.
Mod de consum:
Fulgii de porumb pot fi consumati in combinatie cu lapte, iaurt sau sucuri naturale sau pot fi incluse in diferite preparate ce necesita timp de gatire sau diferite prajituri.