Migdalele au o multitudine de proprietati nutritive intrucat contin vitamina E, fibre, proteine, fosfor, fier, cupru, potasiu, magneziu, calciu, mangan, biotina, zinc, riboflavina si acizi grasi esentiali. Interesant este faptul ca, datorita continutului lor bogat in vitamina E, migdalele pot fi pastrate in frigider fara a se altera sau a-si pierde calitatile nutritive pe perioada foarte indelungata: pana la doi ani.
Beneficiile migdalelor pentru sanatate
Beneficiile consumului de migdale sunt multiple, de aceea acestea se recomanda a fi introduse intr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Iata cele mai importante dintre aceste beneficii:
Consumul de migdale creste nivelul de energie
Faciliteaza scaderea in greutate
Migdalele imbunatatesc aspectul pielii, unghiilor si al parului
Regleaza tensiunea arteriala
Consumul de migdale mentine nivelul normal al colesterolului
Scad riscul de atac de cord
Amelioreaza diabetul zaharat
O alimentatie bogata in migdale ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale
Migdalele previn bolile cardiovasculare si cancerul, au efect alcalin si antioxidant
Ajuta la imbunatatirea digestiei
Sunt fructe bogate in acid folic, fiind recomandate mai ales in perioada de sarcina.
Migdalele sunt gustari recomandate pentru combaterea depresiei, intrucat contin zinc, fier si acizi grasi Omega 3.