Lichior UNICUM BITTER ZWACK 40%, 0.7L
A FOST UN SECRET DE PESTE 225 DE ANI
Familia noastra isi pastreaza cel mai mare secret de sase generatii, incepand cu 1790: reteta exacta pentru Unicum si modul de realizare. Desigur, reteta Unicum nu a fost dezvaluita in pace si in razboaie (mondiale) si poate ca va ramane asa pentru totdeauna. Cu toate acestea, dezvaluim putin acum.
IERBURI DIN INTREAGA LUME
Cele peste 40 de ierburi si condimente folosite pentru Unicum sunt selectate de pe toate cele cinci continente: o parte semnificativa dintre ele provine din bazinul carpatic, dar furnizam si ingrediente valoroase din Maroc, China, India, Sri Lanka, Indonezia, Nigeria, America si Australia. Pana in prezent, aceste plante speciale sunt cantarite manual si, de fapt, unele ingrediente sunt adaugate chiar de familia Zwack.
EXTRACTIE
Exista doua moduri de a extrage arome din ierburi. O modalitate este extragerea, in timpul careia ierburile sunt amestecate cu bauturi spirtoase pe baza de porumb, astfel, materialele valoroase sunt lasate sa se inmoaie pana cand extractul este pregatit. Acesta este procesul care adauga aroma Unicum.
AMESTECAREA IN CUVE DIN LEMN
Ingredientele preparate in diferite moduri sunt in cele din urma amestecate in butoaie traditionale din lemn. Pentru a mentine calitatea Unicum constanta, Liqueur Master gusta bautura de mai multe ori cu un juriu. Familia Zwack este, de asemenea, un membru al acestui comitet.
MATURAREA IN BUTOAIE DE STEJAR
Gustul final al Unicum este dat de maturarea in butoaie de stejar. Acest proces special insoteste, de asemenea, istoria lichiorului din 1790. Desi multi habar nu au avut pana in ziua de azi, pivnita de sub fabrica Soroksári út are cele 500 de butoaie in care se matureaza Unicum.